Daily Mail gazetesinin pazar baskısı "Mail on Sunday"de yer alan habere göre Rus gazeteci Timur Siraziev'in Berkshire'da bir askeri üs yakınında çekim yapması üste alarm verilmesine neden oldu.

Habere göre, 21 Kasım'da üssün yakınından kameramanıyla defalarca geçen ve tel örgülerin yakınında çekim yapan Siraziev, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

[old_news_related_template title="G7'den Rusya'ya 'gerilimi tırmandırma!' tepkisi" desc="Kanada'da toplanan G7 Dışişleri Bakanları, Kerç Boğazı yakınlarında Ukrayna savaş gemilerine el koyan ve personelini tutuklayan Rusya'ya, itidal ve uluslararası hukuka saygı göstermesi çağrısı yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/putin-1_16_9_1543598667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/g7den-rusyaya-gerilimi-tirmandirma-tepkisi-2769947/"]

"PERSONELİMİZİN GÜVENLİĞİNİ CİDDİYE ALIYORUZ"

Olayla ilgili açıklama yapan İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, halkı askeri üsler yakınında şüpheli davranışlarda bulunanlara karşı teyakkuzda olmaya çağırdı.

Williamson, "Üslerimizin ve personelimizin güvenliğini inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz. Vatandaşlar bir askeri üs içinde veya çevresine şüpheli davranan birini görmeleri halinde acilen polise bildirmeli." diye konuştu.

Rus gazetecinin çekim yaptığı askeri üste İngiliz ordusunun 77. Tugayının yer aldığı bildirildi. 2015'te oluşturulan tugayın görev alanları arasında sosyal medya ve psikolojik harekatın da yer aldığı belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Almanya ve İngiltere'den Rusya'ya uyarı" desc="Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukraynalı mevkidaşı ile yaptığı telefon gürşmesinde yaşanan olaylardan dolayı endişeli olduğunu ve her iki ülke arasındaki gerginliği yatıştırmak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. İngiltere Başbakanı May ise Rusya'nın bölgeyi istikrarsızlaştırmak için adımlar attığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/rus-gemiler-reuters-1_16_9_1543242597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/almanya-ve-ingiltereden-rusyaya-uyari-2760484/"]

İngiltere ile Rusya'nın ilişkileri bu yılın başında çifte ajan Serrgey Skripal ile kızı Yulia'nın, Salisbury kentinde sinir sistemi üzerinde etkili kimyasal madde ile zehirlenmesinden sonra gerilmişti.

Olaydan Rus askeri istihbarat servisini sorumlu tutan İngiltere ile bazı Batılı devletler 100'ün üzerinde Rus diplomatı sınır dışı etmişti. AA