Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep iletti" deniliyor.

Açıklamaya göre ayrıca, Rus askeri uzmanlar, uçağı düşürmek için kullanılan taşınabilir uçaksavar füzesinin tipinin, üretim yerinin ve Suriye'ye nasıl gittiğinin belirlenmesi için uçağın motorlarının parçalarının ele geçirilmesiyle özellikle ilgileniyor.

Rusya, Türkiye ve İran tarafından İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

[old_news_related_template title="Suriye'de YPG hücresine baskın! O füzeler ele geçirildi" desc="Suriye'de devam eden 'Zeytin Dalı' harekatında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi devam ederken çok sayıda silah ve tanksavar füze ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/833682.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suriyede-ypg-hucresine-baskin-o-fuzeler-ele-gecirildi-2203425/"]

 

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada cihatçılarla çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen militanlar tarafında sarılıncaysa bir el bombası ile kendini havaya uçurmuştu.

Filipov'a ölümünden sonra Rusya Kahramanı nişanı verilmişti.

Bu arada uçağın düşürülmesini El Nusra bağlantılı Heyet Tahrir el Şam üstlenirken, Suriye istihbarat servislerinin Filipov'un cesedinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

[old_news_related_template title="YPG'li teröristlerde bu silah ilk kez görüntülendi!" desc="Suriye'de TSK ve ÖSO'nun sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, YPG'li teröristlerin Mehmetçiklere karşı Rus yapımı tanksavar füzesi kullandığı görüntüler ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/tanksavar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ypgli-teroristlerde-bu-silah-ilk-kez-goruntulendi-2198760/"]