ABD liderliğindeki, İngiltere'nin ve Fransa'nın da dahil olduğu üçlü ittifakın, Suriye'de düzenlediği operasyonlarından ardından Rusya'dan Esad'a destek sözü gelmişti.

Konuyla ilgili olarak Kremlin'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Rusya'nın Suriye'ye S-300 sevkiyatı yapacağını hiçbir zaman ilan etmediğini anımsatan Peskov, Moskova'dan yapılan açıklamalarda, ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısının ardından, Rusya'nın gerekli görülen her şeyi yapma hakkını saklı tuttuğunu vurguladı.

[old_news_related_template title="Türkiye'ye satmak istedikleri sistem böyle vuruldu" desc="İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İran ile yaşanan gerilim ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran kırmızı çizgiyi aştı” dedi. İsrail ordusu Twitter üzerinden Suriye'de düzenlenen operasyonlara dair görüntüler paylaştı. Görüntülerde Rus yapımı Pantsir-S1 uçaksavar sistemlerinin vurulduğu görülüyor. Pantsir hava savunma sistemleri, S-400 anlaşmasının ardından Rusya tarafından Türkiye'ye de önerilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/detay_16_9_1526019126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiyeye-satmak-istedikleri-sistem-boyle-vuruldu-2400724/"]