Sarı Yelekliler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Strazburg'daki saldırının bir komplo olduğunu iddia etti.

Saldırının, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Sarı Yelekliler'in protestolarına ilişkin yaptığı açıklamanın ertesi günü ve cumartesi düzenleyecekleri gösteriden birkaç gün önce meydana gelmesinin tesadüf olamayacağını savunan göstericiler, bu saldırıyı cumartesi günkü protestoya gölge düşürmek için Fransa yönetiminin organize ettiğini öne sürdü.

Sarı Yelekliler'in en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Maxime Nicolle, 'Fly Ryder' adındaki sayfada paylaştığı videoda saldırı gerçekleştirmek isteyen kişinin akşam saatlerinde kalabalık olmayan bir caddeye gitmeyeceğini ve Paris'in ünlü Champs-Elysees Caddesi'ni tercih edeceğini anlattı.

Saldırının ardından Fransız polisi alarma geçti. Saldırının ardından Fransız polisi alarma geçti.


Bu ve bunun gibi görüşlerin sosyal medyada yayılması üzerine, İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Nunez bir radyo yayınında açıklamalarda bulundu. Nunez, "Çok öfkeliyim. Böyle şeyler nasıl söylenebilir?" ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN ARANIYOR

Strazburg'un en önemli meydanlarından Place Kleber'de kurulan Noel pazarına yakın bir bölgede dün akşam silahlı saldırı gerçekleşmişti. Saldırganın olaydan sonra kaçtığı ifade edilmişti.

Saldırgan Chérif Chekatt. Saldırgan Chérif Chekatt.


Paris Savcısı Heitz, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğini ve 6'sı ağır 12 kişinin yaralandığını kaydetmişti.

Fransız polisi, saldırının şüphelisi olan 29 yaşındaki Chérif Chekatt'ın bulunması için halka yardım çağrısı yapmıştı.