Reuters'ın haberinde, Sarkozy bugün de sorgulanmak üzere avukatıyla bir araya gelerek evden çıktığı belirtildi. 2007'deki seçimlerde Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den para yardımı aldığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Sarkozy dün gözaltına alınmış ve sorgulanmıştı.

sarkozyaraba-reuters

Fransız basınında yer alan haberlere göre ise Kasım 2016’da Ziad Takieddine isimli bir aracı Trablus’tan Paris’e 2006’nın sonunda ve 2007’nin başında 5 milyon euro götürdü. Bu parayı Claude Gueant’a veren Takieddine daha sonra bu paranın Sarkozy’e aktarıldığını söyledi.

[old_news_related_template title="Fransa'da şok... Eski cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında" desc="Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gözaltına alındığı açıklandı. Reuters'ın son dakika şeklinde servis ettiği haberde, Nanterre polisin Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasının finansmanında usulsüzlük sebebiyle eski cumhurbaşkanının sorgulandığı aktarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/sarkozy-reuters_16_9_1521530900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/fransada-sok-eski-cumhurbaskani-sarkozy-gozaltinda-2299052/"]
Dün Sarkozy’nin eski bakanlarından ve yakın dostu Brice Hortefeux’nun da polis tarafından sorgulandığı açıklanırken, Sarkozy'nin bugün avukatıyla aracına atlayarak uzaklaştığı görüldü.