Anadolu Ajansı'nın son dakika olarak bildirdiği habere göre, Suriye'deki ABD destekli koalisyon güçleri bir camiye saldırı düzenledi.

IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin Suriye'nin güneyinde bulunan camiye düzenledikleri saldırı sonucunda 17 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'nin IŞİD ile mücadele için oluşturduğu koalisyonda Fransa dışında, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG ile PYD terör örgütleri bulunuyor.

[old_news_related_template title="Suriyeli muhaliflerden ABD'ye tepki" desc="Suriye konulu Astana müzakerelerine katılan askeri muhalefet sözcüsü Eymen Asimi, Türkiye'nin Fırat Nehri'nin doğusundaki terör örgütü YPG/PKK'ya karşı düzenleyeceği askeri harekata ilişkin, 'ABD’ye rağmen Türkiye’nin yapacağı harekata destek vermekte kararlıyız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/suriye-reuters_16_9_1544957763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suriyeli-muhaliflerden-abdye-tepki-2799375/"]