ABD Savunma Bakanlığı, Menbiç'te askerlerinin olduğunu ve orda kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin Afrin'de hakimiyeti ele geçirmesinden sonra gözler Türk askerine çevrildi. Pentagon Sözücüsü Albay Robert Manning, ABD askerlerinin Afrin'de bulunmadığını ancak Menbiç'te askerlerinin olduğunu hatırlatarak "Açıkça ifade ettik ki, onlar orda ve ABD Menbiç'teki askerlerini çekmeyecek ve orda önlem alacak" diye konuştu.

"IŞİD'İN KRİTİK NOKTALARDA GÜÇLENMESİNE İZİN VEREMEYİZ"

Suriye'nin Kuzey'inde yaşanan gelişmeler hakkında endişeli olduklarını belirten Pentagon Sözcüsü, bütün tarafların IŞİD ile savaşmaya odaklanması gerektiğini söyledi. ABD'nin bölgede herhangi bir tarafın yanında yer almadığını belirten Manning "IŞİD'in kritik noktalarda güçlenmesine izin veremeyiz" dedi.

Türkiye'nin meşru sınır güvenliğini sağlamaya hakkı olduğunu belirten Manning "Yoğun nüfuslu bölgelerde savaş ihtimali konusunda da derinden endişe duyuyoruz. Sınır bölgelerinin ötesinde yapılacak diğer operasyonlar daha fazla askeri güç gerektirecek ve zaten kötüleşen insani durumun daha da şiddetlenmesine neden olacaktır" dedi.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ DE UYARMIŞTI

Bunun dışında Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert de "IŞİD'i yok etme kampanyasına zarar veren Batı Suriye'deki çatışma ortamı, IŞİD'e yeniden yapılanması için zemin oluşturmuş oldu." demişti. AJANSLAR



[old_news_related_template title="ABD'den son dakika tepki çeken Afrin açıklaması!" desc="ABD'den son dakika Afrin'deki son duruma ilişkin açıklama.... Mehmetçiğin Afrin’deki PKK terör örgütünün Suriye kolu  PYD-YPG unsurlarını kaçırıp, kentin kontrolünü Özgür Suriye Ordusu ile birlikte ele geçirmesinin ardından, Washington’dan “endişeliyiz” açıklaması geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/abd-bayrak_16_9_1521159271_16_9_1521476983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-tepki-ceken-afrin-aciklamasi-2298051/"]