Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapsi istenen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson bugün şartlı olarak tahliye edildi. ABD'den bu kararla ilgili olarak memnunuz ancak yeterli değil açıklaması geldi.

[old_news_related_template title="ABD'li rahip Brunson'a ev hapsi" desc="Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapsi istenen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek adli kontrolle 'ev hapsi' kararı verildi. Kararın ardından Brunson adli kontrol şartıyla tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/abdli-rahip-brunsona-ev-hapsi-2540278/"]

DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Pompeo açıklamasında, "Pastor Brunson'un Türkiye'de hapishaneden, ev hapsine geçmesiyle ilgili geç kalınmış haberi memnuniyetle karşılıyoruz ancak bu yeterli değil. Brunson'a karşı güvenilir bir kanıt görmedik ve Türk makamlarına davayı şeffaf ve adil bir şekilde derhal çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

pompeo