Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılan incelemelerde delil olduğu düşünülen bulgular ile bahçeden toprak numunesi alındığı belirtildi.

Son dönemde onlarca adliye muhabiri, polis muhabiri, diplomasi muhabiri çalıştıran Türk basını yerine uluslararası mecraları tercih eden Türk yetkililer yine bu gelişmeyi yabancılara aktardı. Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, "Konsoloslukta arama ve inceleme yapan Türk polisi ve ekibi ihtiyaç duyulan ve delil olduğu düşünülen bulguları aldı. Konsolosluğun bahçesinden toprak numunesi de alındı" dedi.

[old_news_related_template title="İsmini açıklamayan Türk yetkililer neden Türk basınına konuşmuyor?" desc="Uluslararası kamuoyu Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini dikkatle izliyor... Bütün gözler İstanbul'daki gelişmeleri yakından takip ederken, ülkemizde yaşanan gelişmeler ne yazık ki dünya basınından takip ediliyor. Bunun sebebi de ismini açıklamayan Türk yetkililerin, yaşanan gelişmelerle ilgili ilk bilgileri New York Times, Washington Post, Guardian ve Wall Street Journal gibi mecralara vermesi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikci-3_16_9_1539150821.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ismini-aciklamayan-turk-yetkililer-neden-turk-basinina-konusmuyor-2671713/"]

Aynı yetkili, "Çalışmadan alınacak sonuçlar kısa sürede somut olarak ortaya çıkacak" dedi. Yaklaşık 10 Türk polis ve bir savcıdan oluşan Türk heyet konsoloslukta dokuz saat süren ve sabah saatlerinde biten bir çalışma gerçekleştirdi. Ortak heyette yer alan Suudi yetkililer de konsoloslukta bulundu.

Reuters'a yapılan bu açıklamanın ardından Türk yetkililer konuştu. Yapılan açıklamada başkonsolosluktaki aramanın ardından konsolosluk konutunda da arama olacağı ifade edildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Birleşmiş Milletler'den Kaşıkçı ile ilgili bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet açıklamalarda bulundu. Bachelet, "Suudi Arabistan ve Türkiye Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili bildiği her şeyi aktarmalı. Ne olduğu ve kimlerin sorumlu olduğuna dair devam eden soruşturmayı durduracak dokunulmazlıkların kullanılmaması gerekir" ifadesini kullandı.