Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere'de bir davette yaptığı konuşma sırasında, İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmasına değindi. Erdoğan, "İşte Kudüs İsrail'in başkenti olacakmış. Başta ABD olmak üzere Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakmış. Ne olarak tanırsanız tanıyın BM de bunun oylaması yapıldı 128 ülke çok net tavrını ortaya koydu. Yanınızda derme çatma 7-8 tane adı ülke birilerini buldunuz. O da yaptığınız telefon görüşmelerinin haddi hesabı yok. Ben sana para veriyorum oyunu bu istikamette kullan diyerek adımlar attınız" dedi.

[old_news_related_template title="Netanyahu'dan 'Kudüs' açıklaması" desc="İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kalacağını söyledi. Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, yarın ve salı günü Filistinliler tarafından düzenlenecek protesto gösterileri nedeniyle İsrail ordu güçleri ve emniyet birimleri yüksek alarm durumuna geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/netan_16_9_1526242302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/netanyahudan-kudus-aciklamasi-2405037/"]

"KUDÜS FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR"

Erdoğan Kudüs'le ilgili konuşmasını, "Kudüs hele hele Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliriz. Biz birileri gibi pertol altın ve elmas için insanları birbirine kırdırmadık kırdırmayız ama o birileri bunu yaptı" sözleriyle noktaladı.