Iraklı diplomatik bir kaynak, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Irak Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde Şam'a resmi ziyarette bulunacak" dedi.

Ayrıca Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin Irak Ulaştırma Bakanı Abdullah Luaybi ile görüşerek iki ülke arasındaki Kaim Abu Kemal sınır kapısının açılma olasılığını değerlendirdiği bildirildi.

[old_news_related_template title="Suriye'de Beşar Esad'ın omuzlarda videosu yayınlandı" desc="Suriye'de 2011'de başlayan iç savaş sonucunda başta Suriyeliler olmak üzere birçok ülkenin vatandaşı hayatını kaybetti, savaştan kaçan dört milyondan fazla Suriyeli Türkiye'ye sığındı. Çatışmalarda yüz binlerce kişi de hayatını kaybetti. Ülke topraklarında ortaya çıkan başta IŞİD olmak üzere terör örgütleri masum insanları düşünmeden katletti. Şam Yönetimi ise Rusya'yı arkasına alarak birçok yerde katliam yaptı. Binlerce çocuk ve sivil çatışmalarda öldü. Savaşın en çok merak edilen ismi kuşkusuz Başar Esad ve ailesiydi. Çatışmaların merkezindeki isim savaşın yedinci yılında Al-Watan gazetesinin yayınladığı videoda Suriyeli destekçilerinin omuzlarına çıkarak sevinç gösterisinde bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/esad-video_16_9_1542193648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/yuz-binlerce-suriyelinin-katili-omuzlarda-2737556/"]

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz ekim ayında Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Şam'ı ziyareti kapsamında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü.

[old_news_related_template title="Yakından tanıdığımız el Beşir'den Esad'a sürpriz ziyaret" desc="Türkiye'nin de yakından tanıdığı ve sık sık resmi davetlere katılmak üzere Türkiye'yi ziyaret eden Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, iç savaşın 7 yılı aşkın bir süredir devam ettiği Suriye'ye gitti. Esad'la bir araya gelen el-Beşir, uzun bir süre sonra Suriye'yi ziyaret eden ilk Arap lider oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/besir-epa_16_9_1545021370.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/yakindan-tanidigimiz-el-besirden-esada-surpriz-ziyaret-2800014/"]

Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir, Suriye'de savaş başladığı günden bu ülkeyi ziyaret eden ilk Arap lideriydi. Beşir, geçtiğimiz Pazar günü Şam'ı ziyaret etmişti.