Trump’ın imzasıyla yasalaşan tasarı F-35'lerin Ankara’ya teslimatını, ABD Savunma Bakanı’nın Dışişleri Bakanı’yla da istişare ederek 90 gün içinde Kongre’ye Türk-Amerikan ilişkilerinin durumuyla ilgili bir rapor sununcaya kadar askıya alıyor. Yaz başında Arizona’da iki uçağın Türkiye’ye teslim töreni yapıldı. Uçakların, Türk pilotların 1-2 yıl süren eğitim sürecinin ardından Türk topraklarına transferi öngörülüyor.

[old_news_related_template title="SON DAKİKA: ABD Başkanı Trump F-35'ler hakkında kararını verdi" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ülkesi arasında yaşanan gerilime bir yenisini daha ekledi. Trump, ülkesinin savunma bütçesini belirleyen tasarıda yer alan 'F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durduran' belgeyi imzalayarak onayladı. Tasarıya giren bu geçici durdurma kararının gerekçesi olarak ise Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi gösterildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/trump-imza-reuters_16_9_1534189803.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abd-baskani-trump-f-35ler-hakkinda-kararini-verdi-2572976/"]

RAPOR SUNULANA KADAR EĞİTİME DEVAM

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, F-35 uçaklarının Türk pilot ve teknik bakım ekibinin Arizona’daki eğitim çalışmalarının Savunma Bakanı, yasada istenen raporu Kongre’ye sununcaya kadar devam edeceğini söyledi.