Fransız hükümeti akaryakıt zamlarından vazgeçtiğini açıkladı. Ülkede sarı yelekliler olarak örgütlenen zam karşıtlarının eylemleri sonucu Başbakan Edouard Philippe zammın iptal ediliğini duyurdu.

Philippe, "Hükümet diyalog kurmak için hazır ve vergi artışı 2019 bütçesinden çıkarıldı" dedi. Başbakan'ın Fransız Meclisi'nde yaptığı bu açıklama sonrası ülkedeki eylem olaylarının son bulması bekleniyor.

Başbakan, 2019 bütçesinden çıkarılan akaryakıt vergilerinin daha sonraki günlerde bütçeye bir güncelleme ile eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili olaraksa bir açıklama yapmadı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberleri | Sarı yeleklilerin zaferi yakın! Başbakan açıkladı..." desc="Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 6 aylığına askıya alınan akaryakıt zamlarının alım gücüyle ilgili iyi bir çözüm bulunamaması durumunda iptal edebileceklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/sariyelekliler-aa_16_9_1544028505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberleri-sari-yeleklilerin-zaferi-yakin-basbakan-acikladi-2778611/"]