Son dönemde gerilen Ankara-Berlin ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor... Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild, Başbakan Binali Yıldırım ile Alman mevkidaşı Angela Merkel'in bu hafta bir araya gelebileceğini yazdı.

Ankara'da görevli üst düzey bir diplomata dayandırılan haberde, "Başbakan Yıldırım, Münih Güvenlik Konferansı öncesinde Merkel ile Berlin'de görüşmek istiyor. Bu doğrultuda Federal Şansölyeliğe bir talepte bulunuldu" ifadesini kullandı. 2 yılı aşkın bir süredir görevde olan Yıldırım'ın Merkel'le ilk ziyareti olması planlanan görüşmenin detaylarına dair Bild başka bir detay vermedi.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek Münih Güvenlik Konferansı 16-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın 14-15 Şubat tarihlerinde Belarus'a resmi ziyarette buluncağı belirtildi. Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Başbakan Yıldırım, ziyaret marjında, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenka tarafından kabul edilecek ve Cumhuriyet Konseyi Başkanı Mikhail Myasnikoviç ve Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreyçenko görüşmesi planlanıyor. Görüşmelerde, Belarus’la ikili ilişkilerimizin yanısıra, bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak. Ziyaret kapsamında iki ülke arasında bir dizi anlaşmanın da imzalanması bekleniyor.