DW Türkçe'de yer alan habere göre, parti kararının Devlet Başkanı'na iletileceği ve 75 yaşındaki Zuma'nın karara vereceği yanıtın bekleneceği açıklandı. Güney Afrika medyasında çıkan haberler resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

News24 adlı internet haber sitesi Zuma'nın istifa etmeyeceğini açıklaması üzerine parti yönetiminin bu kararı aldığını duyuran kaynaklara atıfta bulundu. Haberde Jacob Zuma'nın Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa ile yaptığı görüşmede görevi bırakmayı kabul ettiği, ancak üç ay daha başkanlığı sürdürmek istediğini söylediği yer aldı.

[old_news_related_template title="Dünyanın en zengin insanı oldu!" desc="Belçikalı Luc Mahieux, 2 trilyon euroluk servetiyle dünyanın en zengin insanı ünvanına sahip oldu. Ancak Mahieux'un bu zenginliği çok uzun sürmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/milyarder.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dunyanin-en-zengin-insani-oldu-2217075/"]

Haksız kazanç iddiası

Yetkili komitenin bu isteği geri çevirdiği bildirildi. Times gazetesi 13 saatlik yönetim kurulu toplantısının sert tartışmalara sahne olduğunu yazdı.

ANC Genel Başkanı ve görevdeki Başkan Yardımcısı Ramaphosa Pazar günkü bir mitingde yönetim kurulunun ulusun çıkarı için görev değişikliği sürecini bir an önce başlatacağını söylemişti. 65 yaşındaki Ramaphosa'nın Zuma'nın yerine geçmesi bekleniyor.

Zuma özel ikametgâhının tadilatında usulsüzlük yapmak ve dost bir aileye ait şirkete ihale verip yakın çevresine siyaset ve kamu işletmeleri üzerinde nüfuz kazandırdığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Zuma ise hakkındaki iddiaları geri çevirmişti.