Sıcak saatlerin yaşandığı Suriye'de terör örgütleri PKK, KCK, YPG ve IŞİD'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Bu ayın sonunda yapılmasına karar verilen Soçi Zirvesi ile ilgili konuşan Sergey Lavrov, açıklamalarını Suriye Müzakereler Komisyonu'nun Başkanı Nasır el-Hariri ile yaptığı görüşmeden sonra yaptı.

[old_news_related_template title="YPG ağlıyor: Rusya bizi 'sattı'" desc="Rus askerleri Afrin'den çekildi, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bölgedeki PKK/YPG hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harakatı'nı başlattı. YPG, harekatla ilgili Rusya'ya tepki gösterdi ve 'bize ihanet ettiler' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ypg-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ypg-agliyor-rusya-bizi-satti-2184639/"]

Lavrov, Soçi Zirvesi'nin temel amacının, Suriye'de diyalogun, Suriye halkının uzun zamandır beklediği sonucu vermesi için BM nezdindeki Cenevre sürecinin işleyişini sağlamak olduğunu söylerken, "Soçi Zirvesi'ne davet edilenler listesini öyle biçimlendirmeye çalıştık ki, Suriye hükümeti ve muhalefetini toplumunun tüm temsilcilerini tek çatı altında toplama amacına varılsın" dedi.

[old_news_related_template title="Rusya: ABD, Türkiye'yi kızdırdı" desc="TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve IŞİD'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu hakkında bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri BakanI Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/lavrov.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-abd-turkiyeyi-kizdirdi-2183991/"]

Lavrov, bölgede durumun geçen yıla oranla daha iyi olduğunu dile getirirken, "IŞİD'in hedefi olan halifelik başarısız oldu" yorumunu yaptı.