Pazar gününden beri devam eden kurtarma çalışmalarında bugün mağara içerisinde mahsur kalan 4 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için dalgıçlar operasyona dahil oldu. Bugüne kadar 8 çocuğu başarıyla dışarı çıkaran dalgıçlar Tayland’daki mağarada mahsur kalan son 4 çocuğu ve antrenörlerini kurtarmak için bugün göreve başladı. Operasyonun başlamasından kısa bir süre sonra Reuters, 3 çocuğun daha sedye ile çıkarıldığını duyurdu.

Yerel makamlar daha sonra diğer çocuğun ve antrenörlerinin de kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Çocukları ve antrenörlerini Tham Luang mağarasından çıkarma operasyonu Pazar günü başlamış, ilk gün 4 çocuk dışarı çıkarılmıştı. Pazartesi günü ise dalgıçlar 4 çocuğu daha su basmış olan mağaradan çıkarmayı başardı. Mağaradan çıkarılan çocuklar hastaneye götürülerek sağlık taramasından geçiriliyorlar. İki çocuğun ciğerlerinde enfeksiyon saptandı.

Bunun dışında çocukların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çıkarılan ilk grup çocuğun ailelerini görmelerine izin verildi. Çocuklar bir hafta boyunca hastanede gözetim altında tutulacaklar. Mağarada kalan son 4 çocuğun ve antrenörlerinin de sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Dalgıçlar çocukları oksijen tüpleri yardımıyla su altındaki dar geçitlerden geçirerek yeniden gün ışığına çıkarıyor.

Ayrıntılar geliyor...