Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, depremin, yerin 7 kilometre derinlikte ve yerel saatle 20.07'de (TSİ 19.37'de) meydana geldiğini bildirdi.

depremmm1_6758362

Depremin merkez üssünün Serpol Zehap ilçesi olduğu kaydedildi. Olayda can ve mal kaybı olduğuna ilişkin henüz bilgi yok.

[old_news_related_template title="Son dakika... Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem (25 Kasım 2018 son depremler)" desc="Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/deprem-shutterstock_16_9_1543117750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-akdenizde-4-4-buyuklugunde-deprem-25-kasim-2018-son-depremler-2757922/"]

Depremin, civar illerde ve komşu Irak'ta da hissedildiği belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine sevk edildiğini duyuran yetkililer, yaralılar olduğunu bildirdi. Yaralıların çoğunun, deprem sonrası yaşanan panikte oluştuğu belirtildi.

Muradi: 513 KİŞİ YARALANDI


Kermanşah Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Muradi, yaptığı açıklamada Kermanşah eyaletine bağlı Serpol Zehab'ta 235, Gilanigarb'ta
108, Kasrı Şirin'de 97, Batı İslamabad'ta 57, Revanser'de 10 ve Delaho'da da 6 olmaz üzere toplam 513 kişinin yaralandığını söyledi.

Kermanşah'ta okullar tatil edildi


Muradi, İran resmi ajansı IRNA'daki açıklamasında 44 ambulans ile bir otobüs ambulansın deprem bölgesinde vatandaşlara hizmet verdiğini kaydetti. Deprem nedeniyle okulların ve üniversitelerin tatil edildiği Kermanşah'ta, elektriğin verildiği ve geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara gerekli yardımların ulaştırıldığı ifade edildi.

IRAK'TA DA HİSSEDİLDİ

Depremden hasar gören binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaralıların Serpol Zehab, Gilanigarb ve Kasrı Şirin kırsalından olduğu öğrenildi. Komşu Irak'ın bazı kentlerinde hissedilen ve kısa süre paniğe neden olan depremde şu ana kadar herhangi bir hasar meydana gelmediği belirtiliyor.

Bölgede en şiddetlisi 5,3 olmak üzere artçı depremlerin devam ettiği kaydedildi. Serpol Zehap ilçesindeki bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Geçen yılın kasım ayında aynı bölgede şiddetli deprem meydana gelmiş, olayda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. AJANSLAR