Sputnik'te yer alan habere göre Lavrov, Valday Forumu'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin, Suriye'nin Ürdün sınırı yakınında koruması altına alıp etki alanına çevirdiği bölgede, bir mülteci kampının yer aldığını belirttti. Lavrov, Rusya'nın, bu kampın militanların yeni savaşçıları yanlarına çekebilmeleri için zemin hazırladığına inandığını kaydetti.

ABD'nin güçlerini bu bölgeden geri çekmesi gerektiğini söyleyen Lavrov, "Bu alan (etki alanı) derhal kapatılmalı. Ayrıca mülteci kampına insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmeli" dedi.

son dakika

Lavrov ayrıca, Rusya tarafındansa 'gerilimi azaltma bölgesi' olarak tanımlanan bu alanlarda şiddet olaylarının azaltılması için gösterilen çabaların şimdi Suriyeli olmayan tüm askeri güçlerin bu bölgeden çıkarılmasına yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Tillerson'ın o fotoğrafına yanıt geldi" desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın geçtiğimiz hafta tamamlanan Ortadoğu turuna damga vuran karelerden biri, Lübnan'da çekişmişti. Tillerson, diplomasi ve nezaket gereği ev sahibi mevkidaşı ya da dengiyle gelmesi gereken toplantı odasında çaresizce kameralar karşısında birkaç dakika bekletilmişti. Önüne su bile konmayan Tillerson'ın bu fotoğraflarının ardından Lübnan'dan açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/tillerso_16_9_1519025627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tillersonin-o-fotografina-yanit-geldi-2230463/"]