Suriye'de Doğu Guta'da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili ABD ve Rusya'dan iki farklı açıklama geldi. ABD'nin gün içinde 'sinir gazı' kullanıldı açıklamasının hemen ardından Rusa'ya da bir açıklamada bulundu. Rusya Ordusu tarafından yapılan açıklamada Duma'da herhangi bir kimyasal saldırı bulgusuna rastlanmadığı ve yaralılarda kimyasal zehirlenme izi olmadığı ileri sürüldü.

[old_news_related_template title="Son Dakika... ABD: Suriye'deki saldırıda sinir gazı kullanıldı" desc="ABD'li kaynaklar Suriye'de gerçekleşen saldırıda sinir gazı kullanıldığını açıkladı. Kimin düzenlediğine dairse henüz bir kaynak belirtilmedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/suriye-gaz-saldiri_16_9_1523292017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abd-suriyedeki-saldirida-sinir-gazi-kullanildi-2340335/"]
Rusya Savunma Bakanlığı da 'kimyasal saldırı' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada Beyaz Miğferler tarafından yayılan görüntülerin sahte olduğunu belirtti.  Açıklamada cihatçı bağlantılı grubun, İslam Ordusu'nun Duma'dan çekilmesini engellemek için bilgi kirliliği yarattığı bildirildi. Rusya açıklamasında Duma'ya radyasyon, kimyasal ve biyolojik silah araştırması için Rus uzmanların gönderilebileceği belirtildi.