Suriye rejim güçleri, İran ve Rusya'nın ortak operasyonla muhaliflerin bulunduğu İdlib'e doğru ilerlemesi gündemdeki yerini korurken Suriye'nin güneyinden bir saldırı haberi geldi. Reuters'da yer alan son dakika haberine göre İsrail Suriye'nin Hama kenti yakınlarında savaş uçaklarıyla bir saldırı gerçekleştirdi.

Suriye'nin devlet ajansı SANA gerçekleştirilen bu saldırının hava savunma sistemi sayesinde bertaraf edildiğini bildirdi. Füzelerin havada imha edildiğini açılayan Suriye rejiminin İdlib'e bombardımanı ise sürüyor.

[old_news_related_template title="Kızılay Başkanı İdlib'ten gelebilecek göç konusunda uyardı" desc="Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 'Bu yeni gerilimin, özellikle karşılıklı açıklamalarla oluşan yeni gerilim, bu toplumda çok ciddi bir gerginlik oluşturmuş durumda. Biz bunun herhangi bir şekilde sürdürülebilir olmadığını dünyaya ilan ediyoruz' dedi. Kınık İdlib operasyonu sırasında ve sonrasında da yaşanabilecek göç hareketlerine karşı uyarılarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/kizilay-dha_16_9_1536073985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kizilay-baskani-idlibten-gelebilecek-goc-konusunda-uyardi-2607970/"]