Kushner, CNN televizyonuna verdiği demeçte, "Birçok yerden kanıt topluyoruz. Başkan Trump ve Dışişleri Bakanı Pompeo harekete geçmek için bütün kanıtları topluyor. Başkan Trump bu olayda ABD çıkarlarına odaklanmış durumda" ifadelerini kullandı.

"UĞRAŞMAMIZ GEREKİYOR"

Kushner Orta Doğu ile ilgili açıklamalarını "Müttefiklerimizle birlikte çalışabilmek zorundayız ve ister Yemen'de Husiler ister Hizbullah ya da Hamas olsun, bölgede ziyadesiyle terörü finanse eden İran'ın saldırganlığını geri püskürtmek bakımından bence Suudi Arabistan çok güçlü bir müttefik. Bölgede çok fazla terörizm var. Ortadoğu çok sert, çok zorlu bir bölge, çok uzun zamandır da böyle ve bizim de stratejik hedeflerimizin izinden gidebilmemiz lazım.  Ama aynı zamanda apaçık göründüğü kadarıyla korkunç bir durumla (Kaşıkçı vakası) uğraşmamız gerekiyor" şeklinde sürdürdü.

SELMAN'A 'ŞEFFAF OL' ÇAĞRISI

MbS'ye şeffaf olmasını ve durumu çok ciddiye almasını telkin ettiğini aktaran Kushner, Veliaht Prens'e "Sadece şeffaf ol, tümüyle şeffaf ol. Tüm dünya takip ediyor. Bu çok çok ciddi bir suçlama ve çok ciddi bir durum" dediğini kaydetti.

Veliaht Prens'in ne tepki verdiği sorusunu, "Göreceğiz" diye yanıtladı.

Suudi Veliahtı'na güvenip güvenmediği sorulduğunda "ABD, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Suudiler de kritik önemde ortaklar" yanıtını veren Kushner, MbS ile ne zaman, ne şekilde iletişim kurduğuna açıklık getirmedi. Reuters