ABD'nin 1987’de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekileceğini açıklamasının ardından uluslararası kamuoyunun gözü Moskova-Washington hattını takip etmeye başladı... Kaşıkçı olayının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Donald Trump'a ilk yanıt Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'dan geldi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump 'Soğuk Savaş' anlaşmasından çekiliyor" desc="ABD Başkanı Trump, Rusya ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/trump-reuters-2-2_16_9_1540070353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-trump-soguk-savas-anlasmasindan-cekiliyor-2693009/"]

Trump'ın söz konusu açıklaması ve ABD'nin şantaj girişimlerinden endişe duyduklarını dile getiren Ryabkov, Moskova'yı stratejik istikrar konusunda taviz vermeye ikna etmeye çalışan Washington'ın bu eylemlerini kınadı. Ryabkov, Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiğine dair suçlamaların ise temelsiz olduğunun altını çizdi. Ryabkov, Trump'ın Soğuk Savaş döneminden çıkmayı sağlayan anlaşmadan ayrılmasını, "Tehlikeli bir adım" olarak değerlendirirken "Trump'ın böyle bir karar alması küresel anlamda büyük tepki çeker" dedi.