Trump son zamanlarda gerilim yaşadığı Macron'un Avrupa Ordusu önerisinde bulunmasının ardından milliyetçiliği eleştiren konuşma yapmasına tepki gösterdi.

Twitter'dan Fransızları kızdıracak bir mesaj paylaşan Trump, "Emmanuel Macron Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bu Fransa açısından nasıl sonuçlandı? ABD yetişmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamışlardı. NATO için öde ya ödeme" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Trump ve Macron'dan gergin buluşma! Aralarından su sızmıyordu... Nereden nereye?" desc="ABD Başkanı Donald Trump, 'Ateşkes Günü' anma etkinlikleri için Fransa'ya giderken, Cumhurbaşkanı Macron ile aralarındaki gerginlik fotoğraf karelerine de yansıdı. Nisan ayında Washington'da samimi pozlar veren ikili, bu defa taban tabana zıt görüntülere imza attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/macron-trump-reuters3_16_9_1541851334.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-ve-macrondan-gergin-bulusma-aralarindan-su-sizmiyordu-nereden-nereye-2730439/"]

 

Trump bir süre sonra şöyle devam etti:

"Ticarete gelince, Fransa şahane şaraplar yapıyor, ama ABD de öyle. Sorun şu ki, Fransa ABD'nin şaraplarını Fransa'ya satmasını çok zorlaştırıyor ve büyük gümrük vergileri koyuyor, oysa ABD Fransız şarapları için işleri kolaylaştırıyor ve çok az gümrük vergisi alıyor. Adil değil, değişmek zorunda!"