ABD Başkanı Trump, ABD'nin OHIO eyaletinde bir toplantıda yaptığı açıklamada Suriye konusuna değindi. Trump basına ve kendisini dinleyen vatandaşlarına "Yakın zamanda Suriye'den çıkacağız, orayla biraz da başkaları ilgilensin" açıklaması yaptı.

TRUMP SURİYE'DEN MASRAFLAR YÜZÜNDEN ÇIKMAK İSTİYOR

Başkan Trump ayrıca, Suriye'den çekilmek istemesinin sebebi olarak, Orta Doğu bölgesine 7 trilyon dolar harcanmasını gösterdi ve ABD'deki eğitim alt yapısının Suriye ve Orta Doğu'ya harcanan paralar nedeniyle üçüncü dünya ülkeleri gibi göründüğünü ekledi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert yaptığı açıklamada, "Suriye'den çekilme politikasından haberdar değilim. Türkiye Sincar'a bir operasyon düzenleyecekse bunu Irak Hükümeti'yle koordinasyon içinde yapmalı." dedi.

[old_news_related_template title="Trump'ın doktoru bakan oluyor" desc="ABD Başkanı Donald Trump yine Twitter paylaşımı üzerinden kabinesindeki değişikliği açıklayarak, doktorunu Gazi İşleri Bakanı olarak atamak istediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/trumpdoktor_16_9_1522298526.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumpin-doktoru-bakan-oluyor-2317191/"]