İran devlet televizyonunun geçtiği haberde uçağın Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gittiği belirtildi. Uçağın Şarika'dan yola çıktığı ve İstanbul'a gitmek üzere havalandığı ifade edildi.

İran'ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı. Tasnim'in haberinde uçağın İran'daki Şehrekürd kenti yakınlarında düştüğü belirtildi.

Tasnim haber ajansı, özel jetin Şehrekürd kenti yakınlarına düştüğünü duyurdu. Tasnim haber ajansı, özel jetin Şehrekürd kenti yakınlarına düştüğünü duyurdu.


JET DÜŞMEDEN ALEV ALMIŞ

İran medyası, uçağın İran'ın orta-batı kesiminde Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Şehrekürd (Shahrekord) kenti civarında düştüğü bilgisini paylaştı. Uçağın düştüğü alana sevk edilen arama-kurtarma ekiplerinin bölgenin engebeli olması nedeniyle güçlükle ilerleyebildikleri ifade edildi. İran yerel medyasının görgü tanıklarının ifadelerine dayandırarak verdikleri bilgilerde, uçağın düşmeden önce alev aldığı ve enkazının bulunduğu alandan dumanların yükseldiğini bildirdi.

İran haber ajansı ISNA, uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, uçağın Başaran Holding'e ait olduğu belirtildi. TC-TRB Challenger 604 tipi uçaktaki Hüseyin Başaran'ın kızının da olduğu açıklandı.

Başaran Holding'te görevli olan Mina Başaran, 28 yaşındaydı. Metgraf Matbaacılık'ın sahibi Murat Gezer'le nişanlı olan Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisine Dubai'ye gittiği öğrenildi.

TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ: KURTARMA EKİPLERİ KAZA YERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, İran kurtarma ekiplerinin kaza yerine ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugün İran'da düşen özel Türk jeti ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye'den de arama kurtarma ekiplerinin kazayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İran'a gideceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Şarja OMSJ Havalimanı'ndan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Başaran Holding´e ait TC-TRB kuyruk tescilli Canadair CL-600 tipi özel jetin, teknik ariza çağrısı yaptıktan kısa bir süre sonra yerel saatle 14.40, Türkiye saati ile 17.40 sularında İsfahan´ın 80 mil Güneybatısına düştüğü belirlenmiştir.

İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İran Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi yetkililerinden alınan telefon bilgisine göre; arama kurtarma ekiplerinin kaza yerine henüz ulaşamadıklarını, yerel halkın kaza mahalline ulaştığı, yerel halktan destek alındığı öğrenilmiştir.

Bakanlığımız İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile irtibat halinde olup gelişmeleri yakından takip etmektedir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu ile AFAD ekipleri, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen bir uçakla kaza yerine gideceklerdir."  Ajanslar