Parlamentodan, 330 milletvekilinden 276'sının oyu ile geçen kararname gereği, sıkıyönetim 28 Kasım Çarşamba günü yerel saat ile 09.00'da başlayacak. Ülkenin Rusya ve Transdinyester ile olan sınır bölgeleri dahil, bazı bölgelerinde uygulamaya girecek olan sıkıyönetim uyarınca anayasanın 11 farklı maddesindeki bazı temel hak ve özgürlüklere ilişkin kısıtlamalara gidilebilecek.

Kısıtlanabilecek maddeler arasında konut dokunulmazlığı, haberleşme ve iletişim özgürlüğü, kişi ve aile hayatının dokunulmazlığı, ikamet özgürlüğü, ifade ve düşünce özgürlüğü, seçim ve referandum hakkı, miting, gösteri, protesto, ekonomik ve eğitim hakları da bulunuyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyini toparlamış, ülkede sıkıyönetime gidilmesi kararını imzalamıştı.

[old_news_related_template title=" Ukrayna Rus kentini bombardımana tuttu iddiası" desc="Son dakika... Ukraynalı askerlerin, Rus yanlıları tarafından işgal edilen Donetsk kentindeki sivil yerleşimleri yoğun ateş altına aldığı iddia edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/ukrayna2_16_9_1543200718.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-ukrayna-rus-kentini-bombardimana-tuttu-iddiasi-2758915/"]

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Azak denizine girişine izin vermediği 3 Ukrayna savaş gemisine ateş açmasını sonucu iki ülke arasında kriz çıkmış Ukrayna da Rusya'ya yanıt olarak Donetsk kentini bombardımana tutmuştu.

Bölgede yaşanan çatışmalar ve daha büyük çatışma risklerine karşılık Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko sıkıyönetim kanununun yürülüğe konması gerktiğini belirterek kanunu meclisin onayına sunmuştu.

[old_news_related_template title="Rusya'ya müdahale sinyali! NATO devrede..." desc="Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların ardından NATO-Ukrayna komisyonu acil olarak toplandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'NATO tüm üyeleriyle Ukrayna'nın arkasındadır' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/stoltenberg-reuters_16_9_1543253730.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-nato-ukrayna-komisyonu-acil-toplandi-2760786/"]