Geçtiğimiz hafta içinde bilim dünyasını yasa boğan bir gelişme yaşandı... Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından bugün dünya kamuoyu Stephen Hawking hakkında konuşmaya başladı. Öyle ki, Hawking'in ölmeden 2 hafta önce bilimsel bir makaleye imza attığı ortaya çıktı.

Hawking'in 4 Mart'ta "A Smooth Exit from Eternal Inflation" isimli bir makalede yer aldığı belirlendi. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden The Sunday Times'ta yer alan haberde, araştırmanın henüz yayınlanmadığı ifade edilirken, araştırmanın başka evrenlerin olduğuna yönelik hazırlandığı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Stephen Hawking hayatını kaybetti" desc="İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü fizikçinin ölüm günü aynı zamanda belki de kaderin bir cilvesi olarak bir başka büyük fizikçi olan Albert Einstein'ın doğumgününe denk geldi. Hawking, Einstein'ın İzafiyet Teorisi üzerine çalışmalar yapmış ve elde ettiği sonuçlar 20. yüzyılın en büyük buluşları arasına girmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/stephen-hawking-reuters-2_16_9_1521001319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/stephen-hawking-hayatini-kaybetti-son-dakika-haberleri-2285741/"]

Araştırmayı Hawking ile birlikte yazan fizik profesörü Thomas Hertog, "Bu makalede amacımız çoklu evren teorisine bilimsel bir çerçeve oluşturmaktı. Hawking ile bu makale üzerinde çalışmak için bir araya geldik ve en son makaleyi teslim etmeden önce buluşmuştuk" dedi.