Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki gün onayladığı ateşkes kararı sonrasında bugün süreç başladı. Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da başlatılan ateşkes yerel saatle 09:00-14:00 arasını kapsıyor.

[old_news_related_template title="Esad Doğu Guta'da katliama devam ediyor" desc="Esad rejiminin Doğu Guta'daki katliamları devam ediyor. Guta'da Pazar gününden bu yana düzenlenen saldırılarda 416 kişi hayatını kaybederken en az 2100 kişi de yaralandı. Bölgeden Reuters kameralarına yansıyan bu görüntülerde bir baba, çocuğunun cansız bedenini ceset dolu bir kamyonetin arkasından alırken görülüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/katliam1_16_9_1519371865.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/esad-dogu-gutada-katliama-devam-ediyor-2242155/"]

Moskova destekli Şam yönetimi ateşkesle birlikte insani koridor oluşturulmasını hedefliyor. Bu sayede siviller bölgeden uzaklaştırılırken, destek ve sağlık ekipleri de bölgede temaslarda bulunabilecek.

Ateşkesten yaklaşık 2 saat sonra ise Rusya Ordusu tarafından yapılan açıklamada, muhaliflerden saldırıların devam ettiğine dair bir açıklama geldi. TASS'a konuşan yetkililer, koridorun ateş altında olduğunu ve hiçbir sivilin bölgeden çıkamadığını açıklarken, bu iddiaya yalanlama geldi. Doğu Guta'daki Ceyş Ül İslam iddiaları yalanladı.