Koalisyondan gelen açıklamaya göre, bazı Amerikan askerleri de Fırat Nehri'nin doğusunda olan Deyrizor kentindeki SDG merkezine saldırı düzenlendiği sırada oradaydı.

Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı bir yetkili, koalisyonun düzenlediği hava saldırısında rejim güçlerine bağlı en az 100 savaşçının hayatını kaybettiğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen yetkili, hava saldırısına 500 muhalif gücün katıldığını, bu kişilerin de topçu atışları, tanklar, çok namlulu roket atar sistemleri ve havan toplarıyla desteklendiğini söyledi.

Açıklamada ayrıca Koalisyon'un Orta Fırat vadisinde IŞİD ile mücadeleye devam ettiği kaydedildi.

[old_news_related_template title="Suriye-İsrail arasında sıcak temas!" desc="Suriye medyasında geçen son dakika haberine göre, Suriye hava savunma sistemleri 'Yeni bir İsrail ihlaline engel oldu.' Devlet televizyonundan geçen bilgilere göre Suriye hava savunma sistemleri Şam kırsalında İsrail'e ait bir hava aracıyla sıcak temas sağladı. Haberde olaya ilişkin detay verilmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/sur-sondakika-26.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberi-suriye-israil-arasinda-sicak-temas-2208017/"]

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'ye üst düzey 2 kritik ziyaret" desc="ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın hafta sonu, Dışişleri Bakanı Tillerson'ın ise gelecek hafta Türkiye'ye geleceği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/abd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-ust-duzey-2-kritik-ziyaret-2207358/"]