İç savaşın bitmek bilmediği Suriye'de Türkiye'nin desteğiyle Suriyeli muhalifleri bir araya getiren Ulusal Ordu, Reuters'a kapılarını açtı. Azez bölgesinde bulunan ordunun başındaki Albay Haitham Afisi açıklamalarda bulundu. Reuters'ın haberinde Türkyie'nin bölgedeki varlığının okul ve hastane inşaatının yanı sıra bölgede PTT'ye ait 5 ofis açıldığı belirtildi.

Ulusal Ordu'ya mensup askerlerin mezuniyet törenini Reuters kaydetti. Ulusal Ordu'ya mensup askerlerin mezuniyet törenini Reuters kaydetti.


Afisi, son bir yıl içerisinde zorluklar yaşadıklarını açıklarken, "Daha yolun başındayız. Çok sorunla karşılaştık ama onların üstesinden geleceğiz. Yeni kurallarımız var, herkes üniforma giymek zorunda ve rastgele ateş etmek yasaklandı" ifadesini kullandı. Afisi, "Ulusal orduya bütün destek Türkiye'den geliyor, başka bir partner ülke yok. Türkiye'nin desteği askerlerin maaşları, lojistik destek ve gerekli olması durumunda silahları kapsıyor. Düşmanlarımız ise Esad, PKK ve IŞİD" açıklamasını yaptı.

Foto: Reuters Foto: Reuters


Afisi, gerekli olması durumunda Ulusal Ordu'nun Türkiye'nin destek verdiği muhaliflerin yanına İdlib'e gidebileceğini söylerken, "Biz devrim amacı taşıyan bütün gruplara elimizi uzatmaya hazırız" dedi.