ABD ve Türkiye arasında ciddi bir krize sebep olan Suriye'deki terör örgütü uzantıları, bugün küstah bir açıklamada bulundu. Omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin oluşturduğu ve ABD tarafından desteklenen Suriye Demokratik Güçleri'nden yetkililer bugün bölgedeki durumla ilgili küstahça ifadeler kullandı.

Türkiye'nin itirazlarına rağmen terör örgütüne silah yardımında bulunan ABD'ye yönelik açıklamalarda bulunan SDG'den üst düzey bir isim Rus haber kaynağı Sputnik'e konuştu. Omurgasını terör örgütünün oluşturduğu SDG'den temsilci, "IŞİD'e karşı düzenlediğimiz operasyona ara verdik ve Afrin'e yöneldik. ABD'den hiçbir emir almayacağız ve fakat Afrin'e güvenlik gerekçesiyle kaç sayıda SDG'linin gittiğini söylemeyeceğim" dedi.

[old_news_related_template title="Fransa'dan skandal Suriye açıklaması... Hollande'dan akıl tutulması" desc="Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Hollande, Fransız basınına konuştu. Le Monde'a açıklamalarda bulunan Hollande, 'Rusya ve Türkiye Suriye'yi paylaştı' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/suriye-reuters-1_16_9_1520857615.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/hollandedan-akil-tutulmasi-2282599/"]
Böylelikle Türkiye'nin Suriye'de itirazlarının ne kadar haklı olduğu ve ABD'nin omurgasını terör örgütünün oluşturduğu SDG'ye destek vermesinin bölgede ne kadar tehlikeli sonuçları olacağı, SDG'nin Sputnik'e yaptığı açıklamalarla gözler önüne serildi.