Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından büyük tepki çeken Suudi Arabistan beklemediği yerden darbe aldı... Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na girdikten sonra sırra kadem basan Cemal Kaşıkçı'nın ardından tatmin edici bir açıklama yapılmazken, Riyad yönetimine bir şok da ABD'den geldi.

[old_news_related_template title="Kaşıkçı için kritik buluşma" desc="ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbulBaşkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin Suudi Arabistan'da temaslarına başladı. Pompeo, Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud ve Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'le bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/pompeo-kral-selman-reuters_16_9_1539683559.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kasikci-icin-kritik-bulusma-2683819/"]

Suudi Arabistan adına lobi faaliyetleri yapan The Glover Park Group'un bundan böyle Suudi Arabistan'la çalışmayacağı iddia edildi. İddiayı Washington Post gazetesine aktaran bir yetkili, kararın pazartesi günü Suudi Arabistan yetkililerine duyurulduğunu açıkladı. İsmini açıklamayan yetkili, Suudi Arabistan'ın Washington'daki Büyükelçiliği için 'hükümet ilişkileri ve iletişim danışmanlığı' hizmeti karşılığında ayda 150.000 dolar ödediğini söyledi.