BBC Türkçe'de yer alan habere göre, kadın taraftarlar maç öncesi "kadınlara özel" girişlerde kuyruklar oluşturdu.

Ülkede kadınlar artık kendilerine eşlik eden bir erkek olmaksızın üç büyük şehirde (Riyad, Cidde ve Dammam) stadyumlara girebilecekler.

Cuma akşamı Kral Fahd Stadyumu'nda oynanan maçtan sonra kadın taraftarlar Cumartesi günü de Cidde'deki Kral Abdullah Spor Tesisleri'nde Al Hilal ve Al İttihad takımları arasındaki maçı izleyebilecekler.

18 Ocak'ta ise ülkenin doğusundaki Dammam kentinde Prens Muhammed bin Fahd Stadyumu'nda oynanacak Al İttifak-Al Faysali maçı da kadın taraftarlara açık olacak.

 

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'ı karıştıran eşcinsel evlilik! Videodaki herkes gözaltına alındı" desc="Suudi Arabistan'da polis yetkilileri, Mekke'de gizli olarak yapılan bir eşcinsel evliliğin videosunun internete düşmesiyle birlikte harekete geçti. Polis, videoda görülen ve kimliği saptanan herkesin tutuklandığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/suud2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suudi-arabistani-karistiran-escinsel-evlilik-videodaki-herkes-gozaltina-alindi-2168059/"]

Stadyumda nerede oturacaklar?

Kadınlar maçları stadyumda kendilerine ayrılan, eşleri ve çocukları ile ya da yalnız olarak oturabilecekleri özel bölümlerden izleyecek.

Bu bölümlerde oturan kadınlara erkeklerin eşlik etmesi koşulu aranmayacak.

Stadyumların kafe ve kantin gibi bölümleri de kadınların ayrı oturabilecekleri şekilde düzenleniyor.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'da devrim gibi bir karar daha! Kadınlar tek başına seyahat edebilecek" desc="Suudi Arabistan’da, kadınlara ehliyet verilmesi kararının ardından başka bir adım daha geldi. Yapılacak yeni düzenlemeyle 25 yaş ve üzeri kadınların yanlarında ailelerinden erkek bir üye olmadan tek başına seyahat edebileceği kaydedildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/880-142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suudi-arabistanda-devrim-gibi-bir-karar-daha-kadinlar-tek-basina-seyahat-edebilecek-2170189/"]

Ülkede Kasım ayında da Cidde'de üniversiteler arası kadın basketbol turnuvası yapılmış ve turnuvaya 3 bin civarında kadın katılmıştı.

Kadınların erkekler ile eşit haklara sahip olmaması nedeniyle eleştirilen Suudi Arabistan'da son aylarda yavaş da olsa, bu konuda yürütülen kampanyaların taleplerine cevaben bazı adımlar atıldığı gözleniyor.

Muhafazakar krallık kadınlar ile erkekleri kamusal ortamlarda sıkı bir şekilde ayıran uygulamaları yavaş yavaş yumuşatıyor.

Bu adımlardan biri de Cidde'de kadınlara araba satışı yapan bir oto galerinin açılışıydı.

Suudi yetkililer daha önce kadınlara bu yılın Haziran ayından itibaren otomobil kullanma izni verileceğini açıklamışlardı.