Suudi Veliaht Prens ile ilgili dikkat çeken iddia, İran'ın muhafazakar eğilimli gazetesi Keyhan'dan geldi. Bir Arap ülkesinin üst düzey yetkililerine gönderilen istihbarat raporunu gördüğünü öne süren İran'ın Keyhan gazetesi, Suudi Arabistan'ın fiili kralı konumundaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın 21 Nisan'da sarayına düzenlenen saldırıda öldürülmüş olabileceği iddiasını aktardı. Rapora göre saldırı sırasında Selman'ın iki kurşunla vurulduğunu kaydeden gazete, nisan ayının sonlarından beri hiç ortada gözükmediğine göre veliahtın ölmüş olabileceğini yazdı.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'ın başkentinde silah sesleri, darbe yapıldığı iddiaları var" desc="Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da silah sesleri duyuldu. Silah seslerinin kraliyet sarayı yakınlarından geldiği söyleniyor. Ülkede darbe yapıldığına dair iddialar vardı ancak Suudi yetkililerin yaptığı açıklamada, kraliyet sarayı yakınında uçan bir drone'un düşürülmesi için ateş açıldığı ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/drone-shutterstock_533991019_16_9_1524345788.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-suudi-arabistanin-baskentinde-silah-sesleri-2364096/"]

SARAY YAKINLARINDAN SİLAH SESLERİ GELMİŞTİ

21 Nisan'da başkent Riyad'daki Suudi Kralı'nın sarayı yakınlarından şiddetli silah sesleri gelmişti. Ardından Kral Selman ile oğlu Muhammed bin Selman'ın Riyad'da ABD'nin koruması altındaki bir hava üssünün sığınağına götürüldüğü haberleri gelmişti. Suudi yetkililer ve medya organları olayla ilgili sessizliğini korurken çelişkili haberler ve tanıklıklar su yüzüne çıktı. Saray yakınında oturanlar darbe girşiminde bulunulduğundan, saraya saldıran askerlerin saray üzerinde uçan bir İHA'nın gönderdiği görüntüler ve istihbarata göre hareket ettiğinden söz etti.  Suudi muahalefetinin üyeleri de kara kuvvetlerinden üst düzey bir subayın kral ile veliaht prensi öldürmek için saraya baskın düzenlediğini söyledi.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'a füze saldırısı iddiası" desc="Yemen'de Husi isyancılar, Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Suudi Arabistan'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suudi-arabistana-fuze-saldirisi-iddiasi-2406268/"]
MEDYATİK BİRİ

Medyatik bir kişilik olan ve hemen her gün kamuoyunun karşısına çıkıp haber olan 33 yaşındaki Suudi Veliaht Prensi'nin o zamandan beri 27 gündür ortalıkta gözükmemesi dikkat çekiyor. CIA Direktörlüğünden ABD Dışişleri Bakanlığına geçen Mike Pompeo'nun bu sıfatla ilk kez 28 Nisan'da Riyad'a yaptığı ziyarette de Selman medyanın karşısına çıkmadı.