ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un tarihi görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Trump'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Basın mensuplarına konuşan ABD Başkanı, umut dolu mesajlar vererek "Büyük aşama kaydettik. (görüşme) olumlu geçti" ifadelerini kullandı.

Trump öte yandan, "Her şey çok iyi geçti şimdi de imzaya gidiyoruz" diyerek basın mensuplarını merakta bıraktı. ABD Başkanı, imzalanacak anlaşmanın içeriği hakkında ise herhangi bir detay vermedi.

"KAPSAMLI ANLAŞMAYA İMZA ATILDI"

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iki ülke arasında kapsamlı bir anlaşmaya imza attı.

"SÜREÇ ÇOK HIZLI İŞLEYECEK"

Basın toplantısında gazetecilerden gelen "Kim Jong-un bölgeyi nükleer silahlardan arındırmayı kabul etti mi?" sorusu üzerine Trump, "Nükleer silahlardan arındırma süreci çok, çok hızlı işleyecek. Süreci çok hızlı, kesinlikle çok çok hızlı bir şekilde başlatıyoruz" diye konuştu.

Trump, Kuzey Kore liderini Beyaz Saray'a davet edeceğini de belirtti.

KİM: GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKIYORUZ

Gizemli anlaşmanın imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri Kim ise, "Tarihi bir görüşme gerçekleştirdik ve geçmişi geride bırakmaya karar verdik. Dünya büyük bir değişime tanıklık edecek" ifadelerini kullandı.

ANLAŞMANIN MADDELERİ ORTAYA ÇIKTI

İki liderin imzaladığı anlaşmanın maddeleri açıklandı. İşte o maddeler;

- ABD ve Kuzey Kore, iki ülke vatandaşlarının barış ve refah içinde yaşayabilmesi için yeni ilişkiler kurulması için çaba sarf edecektir.

- ABD ve Kuzey Kore, Kore yarımadasında daimi barışın sağlanması için çalışmayı sürdürecektir.

-  ABD ve Kuzey Kore,  27 Nisan 2018 Panmunjom Anlaşması çerçevesinde Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması için çalışmaya devam edecektir.

- ABD ve Kuzey Kore, hapis düşmüş ve ya kaybolmuş iki ülke vatandaşlarının için serbest bırakılması/bulunması için girişimlere başlayacaktır. Bu kişiler arasında kimliği belli olanların ise ülkelerine dönüş sürecine hemen başlanacaktır.

[old_news_related_template title="Trump'tan kritik açıklamalar!" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yaptığı tarihi görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Trump önemli açıklamalarda bulundu. Trump açıklama yaparken Rusya'dan kritik görüşme hakkında, 'manidar açıklama' geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/trumpkonfe_16_9_1528792910.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/canli-yayin-trumptan-kritik-aciklamalar-2463581/"]

[old_news_related_template title="Kim'in şoke olduğu o an!" desc="ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Singapur'da bir araya geldi. İki liderin basın mensuplarına poz verdiği sırada ise ABD Başkanı Trump'ın foto muhabirlerine sarf ettiği sözler, Kim Jong-un'u adeta şoke etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/kimun_16_9_1528797602.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kimin-soke-oldugu-o-an-2463771/"]

 

[old_news_related_template title="Son Dakika... Singapur'da tarihi zirve" desc="ABD Başkanı Donald Trump'la Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Singapur'da bir araya geldi. Tarihi zirve, tatil beldesi Sentosa Adası’nda gerçekleştirildi. Görüşmede ilk kez, Kuzey Kore’nin bir lideri bir ABD Başkanı’yla yan yana geldi. Yaklaşık 40 dakika süren baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Buluşmada verilen fotoğraflarda; Kim Jong-un, ABD Başkanı'na elini uzatarak aynı zamanda 'dünya ile barışma' sinyalini de verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/2018-06-12t031753z_1592827386_rc196c1f3f90_rtrmadp_3_northkorea-usa_16_9_1528776077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-singapurda-tarihi-zirve-2462870/"]

 

[old_news_related_template title="Singapur'da da ortaya çıktılar... Kim'in korumalarının sırrı ne?" desc="Dünya bir kez daha, Singapur'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un aracının etrafında etten duvar örerek koşan korumalarını gördü. Ancak bu korumalar bir gösteriden çok öte bir şey, çünkü Kuzey Kore liderin güvenliği söz konusu olduğunda hiçbir şeyi şansa bırakmıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/kim-koruma_16_9_1528715756.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/singapurda-da-ortaya-ciktilar-kimin-korumalarinin-sirri-ne-2461717/"]