Meksika başta olmak üzere birçok ülkeden kaçak göçmenlerin yakalanması ve çocuklarından ayrılmasına onay veren "sıfır tolerans" isimli yasaya tepkiler çığ gibi büyüyor. ABD'nin İç Güvenlikten Sorumlu Bakanı Kirstjen Nielsen, Nazi döneminden kalma bu yasayı protesto edenlerin gazabına uğradı. Dün bir Meksika lokantasına giden ve bir iş yemeği yiyen Nielsen'e lokantadaki müşteriler ve göstericiler tepki gösterdi.

 

Trump yönetiminin yasasını bir Meksika lokantasında görüşmesine tepki gösteren göstericiler, "Binlerce insanı tutuklayıp onbinlerce insanın yuvasını yıkarken nasıl Meksika yemeği yiyebilirsiniz" diye tepki gösteren bazı göstericiler Nielsen'in üzerine yürüdü.

still0620_00001

Gösterilerin artması üzerine yemeğini hiç yiyemeden telefon ile görüşme yapan Nielsen, özel korumalar aracılığıyla protestodan uzaklaşmayı başardı. Nielsen'in görüntüleri sosyal medyada paylaşılırken bazı göstericiler, "Utan" diye bağırdı ve bazıları ise, "Eğer çocuklar huzur içinde yemek yiyemecekse sen de yiyemeyeceksin" açıklamasını yaptı.

Sınırdan kaçak yollarla giren mültecilerin yakalanarak hapse atılması ve çocuklarından ayrılmasıyla birlikte "sıfır tolerans" olarak bilinen yasa Trump'ın büyük desteğini almış ve uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere sebep olmuştu. Birçok ülke Trump'ın yasasını eleştirirken, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump bile bu yasadan bir an önce geri dönülmesi çağrısında bulunmuştu.