Şu ana kadar 8 çocuğu başarıyla dışarı çıkaran dalgıçlar Tayland'daki mağarada mahsur kalan son 4 çocuğu ve antrenörlerini kurtarmak için bugün göreve tekrar başladı. Operasyonun başlamasından kısa bir süre sonra Reuters, 3 çocuğun daha sedye ile çıkarıldığını duyurdu. Önceki günlerde kurtarılan çocuklar henüz medyaya çıkarılmadı ancak sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Çocukları Tham Luang mağarasından çıkarma operasyonu Pazar günü başlamış, ilk gün 4 çocuk dışarı çıkarılmıştı. Pazartesi günü ise dalgıçlar 4 çocuğu daha su basmış olan mağaradan çıkarmayı başardı. Mağaradan çıkarılan çocuklar hastaneye götürülerek sağlık taramasından geçiriliyorlar. İki çocuğun ciğerlerinde enfeksiyon saptandı.

ambulans-reuters

Bunun dışında çocukların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çıkarılan ilk grup çocuğun ailelerini görmelerine izin verildi. Çocuklar bir hafta boyunca hastanede gözetim altında tutulacaklar. Mağarada kalan son 4 çocuğun ve antrenörlerinin de sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Dalgıçlar çocukları oksijen tüpleri yardımıyla su altındaki dar geçitlerden geçirerek yeniden gün ışığına çıkarıyor.

Detaylar geliyor...

[old_news_related_template title="Ünlü milyarder mahsur kalan çocuklar için mağaraya girdi" desc="Tayland’da mağarada mahsur kalan futbol takımında çocukların 8 tanesi yapılan çalışmalar sonrası kurtarıldı. İçerde kalan 4 çocuk ve hocaları için çalışmalar bugün de devam ederken, olaya yakın ilgi gösteren SpaceX'in kurucusu Elon Musk da ülkeye giderek mağaraya girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/musk-magara2-twitter-2_16_9_1531209892.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/unlu-milyarder-mahsur-kalan-cocuklar-icin-magaraya-girdi-2513210/"]