Reuters'dan alınan bilgilere göre Başkan Trump önce onaylamayacağı yönünde sinyaller verdiği bütçeyi onayladı. ABD Kongresi'nin onaylamasının ardından başkanın da 1,3 trilyon dolarlık bütçeyi onaylamasının ardından ABD ekonomisi ve ona bağlı ekonomilerin rahatlaması bekleniyor.

TRUMP: BİR DAHA İMZALAMAM

Başkan Trump bütçeyi onaylamasının ardından basına yaptığı açıklamada, kongreye "bir daha bu tarz bir yasayı onaylamam" dediği de edinilen bilgiler arasında.

TÜRKİYE ALEYHİNE OPERASYONLAR İÇİN AYRILAN BÜTÇE İPTAL EDİLDİ

ABD Kongresi, 1.3 trilyon dolarlık bütçeyi onayladı. Bütçede yer alan Türkiye’ye karşı yaptırımlar ise oylamadan önce geri çekildi. ABD Kongresi 1.3 trilyon dolarlık bütçeyi onayladı. Bütçede yer alan Türkiye’ye karşı yaptırımlar ise oylamadan önce geri çekildi. Demokrat Parti Senatörü Jeanne Shaheen ve Cumhuriyetçi Parti Senatörü James Paul Lankford tarafından Türkiye’de tutuklu bulunan Amerikalıların durumuna misilleme olarak sunulan yaptırımda “ABD Dışişleri, Amerikan vatandaşlarının tutuklu tutulması konusunda bilgisi olan Türk hükümetinin yetkililerinin ABD’ye girişine izin vermeyecektir” ifadesi yer alıyordu. Shaheen ve Lankford tasarıyı geri çekmelerinin sebebi olarak şu an görevden alınmış olan eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’yi ziyareti ile başlayan diyaloglarını gösterdi. Ancak Shaheen yaptırım tasarısının geri çekilmesine ilişkin, “Hem Türk hükümetine hem de ABD’li yetkililere Türkiye’de tutulan Amerikalıların durumunda gelişme olması gerektiğini gösterdik ve Amerikalıların tutuklanması ile ilgili olanlar için daha da ciddi yaptırım tasarıları hazırlayabiliriz” dedi. AJANSLAR