BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, yerel yasalar sadece "iyi karakter sahibi işletmecilere" içki ruhsatı verilmesini öngörüyor. Başvuru sahipleri , "korkunç davranışlar' sergilemekle suçladıkları Trump'ın bu özelliği taşımadığını öne sürdü.

Başvuru ise Trump International adlı otel için yapıldı.

Aralarında eski yargıçlar, hahamlar ve rahiplerin de bulunduğu imza sahipleri, dilekçelerinde Trump'ın karıştığı söylenen seks skandallarına atıf yaptı ve Başkan'ın ırkçı yorumlarda bulunduğunu savundu.

Trump, bazı Afrika ülkelerini "b.k çukuru" olarak tanımladıktan sonra ırkçı olmadığını iddia etmişti.

'Yıllardır yalan söylüyor'

Dilekçe Trump'ın mal varlıkları ve porno yıldızı Stormy Daniels ile yaşadığı öne sürülen ilişkisi konusunda "yıllardır yalan söylediği" belirtiliyor.

Trump, Daniels ile ilişkiye girdiğini reddediyor.

Başvuruda, alkollü içki ruhsatlarıyla ilgili karakter araştırmasının işletme hizmete girmeden önce ya da yenileme öncesinde yapıldığı kabul edilmekle birlikte "Trump'ın davranışlarının ruhsatın iptalini zorunlu kıldığı", "zengin ve güçlü olduğu için kimseye ayrıcalık tanınamayacağı" vurgulanıyor.

Başkan seçildikten sonra Trump'ın şirketlerini iki oğlu yönetiyor. Ancak Trump şirketlerdeki hisselerini elinde tutmaya devam ediyor.

[old_news_related_template title="ABD'den flaş YPG açıklaması!" desc="Terör örgütü YPG’nin Menbiç’ten çekilmeyi kabul ettiğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, çekilmenin tarihi ile ilgili yorum yapmayı reddetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/nauert_16_9_1529643943.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-flas-ypg-aciklamasi-2-2479534/"]

[old_news_related_template title="Türkiye ilk F-35'ini teslim aldı" desc="Türkiye'nin program ortağı da olduğu F-35 Projesi kapsamındaki ilk uçağının teslimatı için Teksas-Fort Worth'te tören düzenlendi. Türkiye tören sonrası, düşük görünürlük, sensör teknolojileri ve radar sistemi gibi üstün yetenekleriyle Hava Kuvvetleri Komutanlığının operasyonel etkinliğini artıracak ilk F-35 uçağını teslim aldı. Törende dev ekrana Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü yansıtıldı. Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk Er bir konuşma yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/manset-17_16_9_1529596710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/f-35ler-teslim-ediliyor-2478905/"]