ABD Başkanı Donald Trump ara seçimler sonrası gazetecilerin karşısına geçti. Trump önce kısa bir seçim değerlendirmesinde bulundu ardından da gazetecilerden soruları kabul etti. Kendisi hakkında sürekli olumsuz ve yalan haberler yaptığını savunduğu CNN muhabirinin göçmenlerle ilgili bir sorusuna Trump sinirlenerek yanıt verdi. CNN muhabirinin bir başka soru sormak istemesi üzerine kürsüden uzaklaşan Trump gazetecinin mikrofonu bırakması üzerine tekrar kürsüye geri döndü.

Trump CNN muhabirine, "Sen berbat bir insansın CNN için çalışmamalısın" diyerek çıkıştı.

 

JAPON GAZETECİ İLE GÜLÜNÇ KONUŞMA

Bu sırada soru soran bir Japon gazeteci ile Trump arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Trump sorusuna başlayan gazeteciyi önce nerelisin diyerek kesti arkasından da Japon gazeteciye "Shinzo'ya selam söyle" diyerek müdahale etti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump seçim sonrası ilk kez kameralar karşısına geçti" desc="ABD Başkanı Donald Trump, ara dönem seçimleri hakkında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Parti’nin seçimlerden başarıyla çıktığını vurgulayarak, 'Obama ilk ara dönem seçimlerinde 6 koltuk kaybetmişti” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/trump-reuters-son_16_9_1541611933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-trump-secim-sonrasi-ilk-kez-kameralar-karsisina-gecti-2725277/"]

"SENİ GERÇEKTEN ANLAMIYORUM"

Japon gazetecinin gülerek karşıladığı bu ilginç diyalog sonrası Trump gazetecinin sorusunu anlamadı ve "Seni gerçekten anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetecinin Japonya ile ABD arasındaki ticaret sorusuna ise Trump, "Japonlar büyük bir ülkeye sahip ve başarılı bir başbakana sahip. Ama her zaman söylüyorum Japonya ile ticaretimiz adaletsiz. Biz onların arabalarını alıyoruz ancak onlar bizim arabalarımız söz konusu olunca büyük vergiler getiriyorlar" yanıtını verdi.