ABD, Kanada ve Meksika, bir yıl süren görüşmelerin ardından Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA)  yerini alacak yeni bir serbest ticaret anlaşması imzaladı. ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarına, yeni anlaşma olan USMCA'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni anlaşmanın, ABD ve dünya için tarihi önem taşıdığını belirten Trump, bu anlaşmanın adalet ve karşılıklılık ilkesine dayalı olacağını, NAFTA'nın bugüne kadar yapılmış en kötü ticaret anlaşması olduğunu savundu.

FOTO:AA FOTO:AA

"EN ÇAĞDAŞ, GÜNCEL VE DENGELİ TİCARET ANLAŞMASI"


Trump, ABD'nin yanı sıra çalışanlar için de en gelişmiş korumaları içerdiğini savunduğu USMCA'nın, en çağdaş, güncel ve dengeli ticaret anlaşması olduğunu söyledi. Trump, anlaşmanın ABD'li çiftçilerin Meksika ile Kanada'ya buğday, kümes hayvanları, yumurta ve süt ürünleri ihraç etmelerinin yolunu açacağını ifade etti.

''Kasım sonunda imzalamayı planlıyorum''


Trump, Meksika ve Kanadalı mevkidaşlarının imzasından sonra üç ülkenin parlamentolarından geçmesi gereken anlaşmayı kasım sonunda imzalamayı planladığını dile getirdi.

Öte yandan, ABD Kongresi’nin USMCA Anlaşması’nı onaylayacağından emin olmadığını belirten Trump, Demokratların anlaşmaya "Trump beğendiği için onaylamayacağız" diyerek karşı çıkabileceğini öne sürdü.

AJANSLAR