Mektup, ABD Başkanı Donald Trump'ın en büyük oğlu olan Donald Trump Jr. adına Manhattan'daki evlerine gönderilmişti. Zarfın açıldığı sırada olay yerinde olan iki kişi daha itfaiyeciler tarafından hastaneye kaldırıldı.

 

BBC'ye bilgi veren New York polisi beyaz tozu test ettiklerini ve tozun herhangi bir tehlike teşkil etmediğini söyledi. Konuyla ilgili bir tweet atan Trump Jr, ailesinin güvende olduğunu söyledi ve olayı "iğrenç" diye niteledi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi! ABD'den skandal terör bütçesi!" desc="Teröristlere destek veren ABD'den bir son dakika haberi geldi. Pentagon 2019 için toplam 550 milyon dolar PKK-PYD'ye bütçe ayırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/pentagon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-skandal-teror-butcesi-2216741/"]

Olay yerel saatle 10:00'da meydana geldi. New York itfaiyesi, çiftin dairesinin önlem amaçlı olarak dezenfekte edildiğini duyurdu. ABD'li yayın kuruluşu CBS'e göre Vanessa Trump'a mektubu annesi uzattı.

ABD Gizli Servisi mektubun incelendiğini açıkladı.

Yetkililer 2001'de siyasetçi ve gazetecilere gönderilen şarbonlu mektupların beş kişiyi öldürmesinin ardından postayla gönderilen zehirli maddelere karşı alarma geçmiş durumda.

[old_news_related_template title="Rusya'dan son dakika Suriye uyarısı!" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Suriye topraklarındaki hava saldırılarının ardından 'gerilimi tırmandırmama' uyarısı yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/rusya-bayrak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-son-dakika-suriye-uyarisi-2215929/"]

OBAMA'YA RİSİNLİ MEKTUP GÖNDERİLMİŞTİ

Eski ABD Başkanı Barack Obama'ya da içinde benzer bir mektup gönderilmişti. Gizli Servis tarafından yapılan açıklamada mektubun içinde 'risin' bulunduğu açıklanmıştı. 'Gene Otu'ndan çıkartılan risin, siyanürden bin kat daha zehirli bir madde. Risin solunduğunda, yutulduğunda ya da vücuda enjekte edildiğinde ölümcül olabiliyor. (BBC TÜRKÇE)