Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı da Büyükelçi John Feeley’in istifasını doğruladı. İstifa eden Büyükelçi Feeley konuyla ilgili açıklamasında, “Dışişleri Bakanlığı’na katıldığımda, Başkana ve yönetimine mevcut politikalarıyla hemfikir olmasam dahi kendi siyasi görüşümü katmadan hizmet edeceğime dair bir yemin ettim. Ancak beni eğiten insanlar bana bir şeyi yapamayacağıma inandığım zaman, onurlu biçimde istifa etmeyi öğrettiler ve bunun zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Trump'tan mülteciler için şoke eden ifade!" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın Oval Ofis'te mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek 'bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?' cümlesini sarf ettiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tru.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumptan-multeciler-icin-soke-eden-ifade-2170324/"]

Feeley istifasının gerekçesini “kişisel nedenler” olarak açıkladı ve görevinden 9 Mart tarihi itibariyle ayrılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili görüşleri sorulan Dışişleri Bakan Yardımcısı Steve Goldstein söz konusu istifadan haberdar olduğunu ve Büyükelçinin istifasının kişisel bir karar olduğunu söyledi. Goldstein, “Herkesin ötesine geçemeyeceği çizgileri vardır. Eğer Sayın Büyükelçi daha fazla hizmet edemeyeceğini düşünüyorsa, kendisi için doğru kararı almıştır. Biz kararına saygı duyuyoruz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="ABD'de büyük anket: Oprah aday olursa Trump'ı geçer mi?" desc="Amerikan medyasının önde gelen isimlerinden Oprah Winfrey'in Pazar gecesi düzenlenen Altın Küre Ödülleri'nde yaptığı konuşma, dünyanın dört bir yanında büyük ilgi topladı. Oprah'ın bu konuşmasının ardından sosyal medya harekete geçti ve ünlü sunucuya 2020'de başkan adayı olması için çağrı yaptı. ABD Başkanı Donald Trump'ın üst üste açıklamalarının ardından ABD'li ünlü anket firması Rasmussen Reports, halka Oprah aday olursa destekler misiniz diye sordu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/basliksiz-1-87.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdde-buyuk-anket-oprah-aday-olursa-trumpi-gecer-mi-2169471/"]

Feeley’in istifa dilekçesinin ABD Dışişleri Bakanlığı’na 27 Aralık tarihinde ulaştığı; dünden bu yana gündemi meşgul eden Başkan Donald Trump’ın bazı Afrika ülkeleri ve Haiti için sarf ettiği iddia edilen sözler ve söylemiyle ilgisi olmadığı ifade ediliyor.