ABD'deki ara seçimler sonrasında Adalet Bakanı Jeff Sessions istifa etti... Son dönemde ABD Başkanı Trump ile arasının kötü olduğu bilinen Sessions'ın istifa kararı sonrasında gözler ABD Başkanı'na döndü. Sessions ile birlikte 2 yılda en yakın kurmaylarından 19'unu kaybeden ya da uzaklaştıran Trump, "Jeff Sessions'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Yerine kalıcı bir aday gelecektir" ifadesini kullandı.

Buna rağmen Sessions, kendisinin istifaya zorlandığını söyledi. Adalet Bakanı Sessions’ın Trump’a gönderdiği istifa mektubunda, “Sizin isteğiniz üzerine, istifamı sunuyorum” dediği belirtildi.

İşte kurmaylarını kaybeden Trump'ın yaşadığı süreç:

Nikki Haley

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapan ve sıkı bir İsrail yanlısı olduğunu belli eden Nikki Haley, bu yılın sonunda görevini bırakacağını duyurmuştu. ABD Başkanı Trump ile katıldığı toplantıda ayrılık kararını açıklayan Haley'nin istifasının sebebi bilinmiyor. Kasım 2016'dan beri bu görevi üstlenen Haley, 2020'de başkanlık yarışına girmeyi planlamadığını söyledi.

Scott Pruitt
Etik açıdan bazı kuralları ihlal ettiğine dair iddiaların ortaya atıldığı Çevre Koruma Ajansı Yetkilisi Scott Pruitt Temmuz ayında istifa etti. Pruitt'in bu soruşturmalardan kurtulmak için ayrıldığı tahmin ediliyor.

Omarosa Manigault Newman
Beyaz Saray'ın İletişim Direktörü olarak görev yapan Newman, 2018 yılının başında görevini bıraktı. Trump'ın TV programında da yarışan Newman, kendisine Beyaz Saray'da ırkçılık ve ayrımcılık yapıldığını iddia etmişti.

Thomas Bossert
İç Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Bossert, görevini bıraktı.