Bugün İngiltere Başbakanı Theresa May'in Oxford'da vereceği yemeğe katılacak olan Trump, Birleşik Krallık'a ulaştı. Güvenlik görevlileri gösterilerin 2011 yılındaki ayaklanmalardan sonraki en büyük gösteri olacağına dikkat çekerken, Trump bugün Theresa May'in Oxford'daki yemeğine katılacak.

[old_news_related_template title="Trump açıklamalarda bulunuyor: NATO'dan çıkabiliriz ama gerek yok" desc="ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Trump, 'Kongre onayı olmadan NATO'dan çıkabiliriz ama buna gerek yok' ifadesini kullandı. Trump, 'İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/turmoa-rueters_16_9_1531392416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-aciklamalarda-bulunuyor-natodan-cikabiliriz-ama-gerek-yok-2517588/"]

Regents Park'taki ABD Büyükelçiliği etrafında toplaşan protestoculara karşı çok yoğun önlemler alındı. Protestocuların Blenheim Sarayı ana girişinde toplanması, sonrasında ABD Büyükelçilik binası dışında bir 'ses duvarı' oluşturması bekleniyor.

Bristol, Newcastle, Leeds, Cambridge ve Cardiff'te de Trump karşıtı gösteriler olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Kapalı kapılar ardında NATO'yu çok sert eleştirdi" desc="Reuters'a konuşan iki kaynak, ABD Başkanı Trump'ın NATO müttefiklerini sert bir şekilde eleştirdiğini iddia etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/trump-reuters-2_16_9_1531390455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kapali-kapilar-ardinda-natoyu-cok-sert-elestirdi-2517545/"]

NATO Zirvesi'nde Trump Birleşik Krallık'ta kendisini bekleyen göstericilere ilişkin bir soru geldiğinde şunları söylemişti: "Birleşik Krallık göçmenlik konusunda benimle aynı fikirde. Bence beni Birleşik Krallık'ta seviyorlar. Göçmenlik konusunda benimle aynı fikirdeler. Guiseppe de İtalya'da güçlü göçmenlik politikaları sayesinde kazandı. AB'ye çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledim göçmenlik konusunda. Brexit hakkında çok okuyorum ve gelinen nokta biraz farklı gibi. Bu konuda bir mesajım yok, İskoçya'da birsürü yerim var, Pazartesi toplantısına kadar orada olacağım. Annem İskoçya'da doğmuş; harika bir çevrem var. Brexit konusunda yorum yapmak bana düşmez. Brexit Brexit'tir. İnsanlar oy verdi ayrılmak için o yüzden de bu olacak. Belki biraz farklı bir yol izleniyor. Evet gösteriler olacak. Her zaman olur. Ama bence Birleşik Krallık'ta insanlar göçmen konusunda endişeli. Bu arada İrlanda'da ve İskoçya'da arazilerim var, Krallığın her yerinde arazim var. Pazartesi günü gerçekleşecek toplantıyı Krallık'taki çok güzel dostlarımla bekleyeceğim. Çok güzel yerler var."