Reuters'dan edinilen bilgilere göre, Çarşamba gününden beri Çin'den gelecek yatırımlar ve ithal mallarla ilgili bir yasanın hazırlığında olan ABD Başkanı Trump yeni bir ticaret yasasını onayladı. Yasaya göre artık Çin'li yatırımcılara ve Çin'den ithal edilecek mallara 60 milyar dolarlık bir gümrük vergisi kotası getirilecek.

TEKNOLOJİ CASUSLUĞUYLA DA MÜCADELE EDİLECEK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Trump bugün Amerika saatiyle 12:30'da yasayı imzalayacak. Açıklamada getirilen yeni vergi ve ticaret düzenlemesinin, Çin'in Amerikan teknolojilerini çalmak için yaptığı casusluklarla mücadele edebilmek için olduğu da söylendi.

ABD'nin en fazla ticaret açığı bulunan ülkeler sıralamasında 2017 yılı verilerine göre başı Çin çekiyor, ikinci sırada ise Meksika bulunuyor. ABD'nin Çin ile olan ticaret açığı, 375 milyar doları buluyor.

Trump'ın Çin'e karşı başlatma kararı aldığı hamle gereğince, ABD Ticaret Temsilcisi Bob Lighthizer yeni bir Çin gümrük tarifeleri paketi kuracak. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD'nin teknolojisini ve mülklerini Çin'in yatırımlarını kısıtlama amaçlı bir plan yapacak. AJANSLAR