Suriye'deki kimyasal saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Gece yaşanan kimyasal saldırıda en az 70 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu yüzlerce Suriyeli yaralanmıştı. Bu saldırıya ilk açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelse de daha sonra Papa ve Ankara'dan da açıklamalar geldi. Saldırıyı kınayan Dünya kamuoyuna açıklama yapan isimlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'tı.

[old_news_related_template title="SON DAKİKA: Haberler korkunç! Çocukları vurdular... Esad kimyasal saldırı düzenledi..." desc="Suriye’de Esad rejiminin abluka altındaki Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine düzenlediği kimyasal saldırıda 75 sivil hayatını kaybetti, 1000’den fazla sivil gazdan etkilenirken uluslararası kamuoyu saldırıyı kınadı. Uluslararası medyada yer alan fotoğraf ve videolarda özellikle saldırıdan en çok çocukların etkilendiğini gözler önüne serdi. ABD ve Rusya'dan açıklamalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/still0601_00001_16_9_1523173352.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/esad-kimyasal-saldiri-duzenledi-cocuklari-vurdu-2337772/"]

Trump, Twitter üzerinden yaşanan kimyasal saldırıyı sert bir dille kınadı. Milyonlarca takipçisine gelişmeyi aktaran Trump, "Suriye'deki KİMYASAL asldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda insan öldü. Bölgede Suriye ordusu dolayısıyla yardım ulaşmakta zorluk yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran'ın Hayvan Esad'ı destekledikleri için böyle oldu. Esad yaptıkları dolayısıyla çok büyük bir bedel ödeyecek" mesajını paylaştı.

Trump, Esad'ın insanı yardım için bölgenin açılması çağrısında bulunurken, insani felaket yaşandığını aktardı. Trump, kendisinden önce iki dönem ABD Başkanı olarak görev yapan Barack Obama'yı da eleştirdi. Twitter üzerinden, "Eğer Başkan Obama Kumdaki Kırmızı Çizgisini geçseydi, Suriye'deki felaket bu kadar uzun sürmezdi! Hayvan Esad tarihe gömülürdü" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Dışişleri: Kimyasal saldırıyı kınıyoruz" desc="Suriye'de yaşanan kimyasal saldırı sonrasında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, 'Duma'ya düzenlenen kimyasal saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı rejimin düzenlediği yönünde güçlü şüpheler bulunuyor' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/disisleri-kimyasal-saldiriyi-kiniyoruz-2338002/"]

Öte yandan Reuters'a konuşan Beyaz Saray Danışmanı Thomas Bossert ABC kanalının "This Week" isimli programına katıldı. Trump'ın güvenlik konusunda güvendiği üst düzey isimlerden biri olan Bossert, Suriye'ye askeri saldırının hala gündemlerinde olduğunu söylerken, "Hiçbir şeyi masadan kaldırmam. Şu aşamada saldırı olasılıklarına bakıyoruz" dedi. Bossert, Suriye'den gelen fotoğraflar hakkında ise, "Korkunç" yorumunu yaptı.