ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa'nın her yerinde protestolar ve kargaşanın hüküm sürdüğünü yazdı.

Paris Anlaşması'nın Paris için pek de işe yaramadığını ve Fransa'nın her yerinde protestolar ve kargaşa olduğunu belirten Trump, "İnsanlar, çevreyi korumak adına üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. 'Trump'ı istiyoruz' sloganları atıyorlar. Fransa'yı seviyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa'da 17 Kasım'da başlayan gösteriler, son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel   Macron'dan vergileri  düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Trump, Haziran 2017'de, ülkesini iklim değişikliğiyle küresel mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıklamıştı.
(AA)

[old_news_related_template title="Nefesler tutuldu, binlerce polis teyakkuzda! Paris'te Sarı Yelekliler alarmı" desc="Fransa'da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 'sarı yelekliler' bugün gösteriler için yeniden sokaklarda. Protestolar sayesinde akaryakıt zammını iptal ettiren göstericiler, bunu yeterli bulmayarak sokaklarda olacaklarını duyurmuştu. Fransa'da ülke genelinde 89 bin polis teyakkuza geçerken, başkent Paris'te Champs-Elysees Caddesi'nde hareketlilik başladı. Polis, başkent sokaklarında biber gazıyla müdahaleye başlarken yüzlerce kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/paris-gosteri-reuters7_16_9_1544258481.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/nefesler-tutuldu-binlerce-polis-teyakkuzda-pariste-sari-yelekliler-alarmi-2783717/"]