Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili çok yönlü soruşturma sürerken ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu'ndan ses kaydı açıklaması: Türkiye kimseye ses kaydı vermedi" desc="Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ses kaydı verdiği iddialarını reddeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/basliksiz-1-135_16_9_1539943646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/turkiye-kimseye-ses-kaydi-vermedi-2689988/"]

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Trump, "Pompeo'ya Suudi Konsolosluğu'ndaki olayla ilgili ne bir video verildi ne de gösterildi. Haberler yalan" ifadelerini kullandı.

trump-twt

İKİNCİ BİR AÇIKLAMA GELDİ

Bu açıklamadan birkaç saat sonra Trump'tan yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada, "Kaşıkıçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara Kongre de dahil olacak. Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz " dedi.

ÇAVUŞOĞLU DA YALANLAMIŞTI

Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ses kaydı verdiği iddia edilmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da bu iddiaları reddederek, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil" demişti.